Translate

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Συνταγή της ημέρας!

Carbonara
Υλικά:
  • Μακαρόνια κατα προτίμιση spaghetti (ή πένες)
  • Κρέμμα γάλακτος
  • Τυρί parmigiano reggiano
  • 1 αυγό -αν το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή 2 αν χρησιμποιήσετε μόνο τους κρόκους
  • Panceta Afumicata (μπορει να την βρείτε στον Βασιλόπουλο) αν δεν βρειτε ζητήστε να σας κόψουν ενα παχυ
  • κομμάτι Bacon και κοφτε το σε κυβάκια.
  • Εκτέλεση
    • Βράζετε τα μακαρόνια (με λίγο αλάτι), ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι (με λίγο λάδι) βάζετε την Panceta ή το Bacon μέχρι να ψηθούν χωρίς όμως να "στεγνώσουν", αφού γίνουν προσθέτετε την κρέμα γάλακτος μεχρι να γίνει σχετικά πηχτό το μείγμα -ίσως να χρειαστούν δύο κρέμες γάλακτος- . Επίσης, προσπαθείτε να είναι αρκετά ζεστό το μείγμα οπότε το ετοιμάζετε 5 min πριν βγάλετε τα μακαρόνια.
    • Σε ενα πιάτο βαζετε τα αυγά (ολόκληρα ή μονο τους κρόκους) και με ενα πηρούνι τα αναμειγνύετε με το τυρί (parmigiano ή αν δεν καταφερέτε να βρείτε κάποιο παρεμφερές σκληρό τυρί).
    • Βγάζετε τα μακαρονια, τα ξεπλένετε, τα βάζετε ξανά στην κατσαρόλα με λίγο βούτηρο έως ότου να λιώσει.
    • Τέλος, βάζετε μες την κατσαρολα σιγά σιγά το μείγμα κρέμα - panceta και αυγό-τυρί και ανακατεύετε γρήγορα ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα στα μακαρόνια. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα δυο μείγματα.
    Σκοπός είναι τα μακαρόνια καθώς και το μείγμα κρέμα γάλακτος-panceta να είναι ζεστά ώστε να ψηθεί το αυγό. Σερβίρετε με λίγο πιπέρι και ίσως κάποιο λευκό φρουτώδες κρασί.
    Kαλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου